Сервіровка столу
Стол, за яким ми збираємося всією сім'єю, святкуємо важливу дату або просто радіємо з друзями – це не просто предмет меблів.
Це особлива атмосфера та урочистість, які заволодівають нашим настроєм та почуттями.
Так давайте перетворювати кожну таку зустріч за столом на маленьку історію :)
ЗАГАЛЬНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ПО СЕРВІРУВАННЮ.
1. Не робіть нічого просто так – присвятіть сервірування столу певній ідеї чи концепції. Адже ми говоримо не лише про розміщення предметів, а про елементи декору та колористику.
Наприклад, можна влаштувати сніданок у Парижі, обід із морським колоритом. А іноді повечеряти у стилі Балі. Ви можете надихатися не лише містами, а часом року, тематичним святом.
2. Кольори потрібно підбирати, враховуючи їхню сполучність і загальні правила. Доречним буде проаналізувати інтер'єр кухні або вітальні, щоб використовувати кольорову гаму, яка "до лиця" приміщенню.
Також зверніть увагу на матеріал та колір стільниці - на керамічній мармуровій стільниці ефектно виглядає золота посудина, на дерев'яній можна пофантазувати та віддати перевагу візерункам.
Якщо ж Ви використовуєте скатертину або подтарельники, враховуйте їх колір та фактуру.
3. Акценти та ще раз акценти – не бійтеся використовувати яскраві принти та кольори, а також поєднувати різні види посуду. Наприклад, білі фарфорові тарілки можна доповнити барвистим марокканським посудом.
Сучасна кераміка виглядатиме ще ефектніше в компанії вінтажних склянок або келихів.
4. Скло можна використовувати не лише прозоре, а й кольорове – це додасть яскравих фарб. Особливо актуальний такий підхід улітку і навесні, коли хочеться відчути за столом більше світла, простору та фарб.
5. Сервізи треба вибирати, аналізуючи меню – чи зручно буде подавати страви на тих чи інших тарілках, чи підходять вони до цієї риби/м'яса.
6. Як декор ідеально підходять живі квіти, сезонні трави та фрукти.
З ними стіл виглядатиме живим, свіжим – таким, що дарує задоволення та натхнення.